Geslaagde combishow in Twello

Afgelopen weekend was het zover, de jaarlijkse show van zowel De Gekleurde Zanger en de VVTO. Beide verenigingen komen uit Twello en hebben dit jaar de handen ineen geslagen om dit jaar beide shows in 1 show te houden, wat inhoud dat je een grotere diversiteit van vogels hebt en misschien wel het belangrijkste je helpt elkaar naar een hoger niveau.

Dat is uiteindelijk ook wat er gebeurde op de show. In totaal werden er bijna 500 vogels ingestuurd. Het was dan ook niet gek dat de algemeen kampioem van de show gekozen werd nadat die 95 punten behaald had. Dit was een Agapornis Roseicollis van Laurens Bouwmeester van de VVTO.

Toch waren er ook leden van De Gekleurde Zanger die prijzen behaalde. Jeroen Streppel behaalde ook 95 punten met een Agapornis Roseicollis groen, helaas niet genoeg voor het algemeen kampioenschap maar wel voor beste kromsnavel van De Gekleurde Zanger. Tevens nam Jeroen de Stations koffiehuis beker mee naar huis door de meeste punten te verzamelen van de beste 5 vogels per inzender.
Erwin Bijsterbosch won de prijs van beste kleurkanarie onder onze leden. Hij had een kanarie wit met 93 punten. Hij won tevens onze derby beker door zijn Geel mozaïek T1 aan te wijzen als beste van zijn vogels. Dit deed hij het beste van alle leden.
Dick van Huffelen had de beste postuurkanarie, hij stuurde een Gloster Consort donkerbont schimmel in en die kreeg 93 punten.
Tot slot hadden we nog een beste tropische vogel. Deze kwam dit jaar uit het hok van Willem van Rijssen. Hij had een Gouldamadine Roodkop groen Man ingestuurd en die pakte 92 punten mee. Dit was tevens genoeg om het Bondskruis te veroveren.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Ook nog een speciaal woord van dank voor alle sponsoren, donateurs en leden van beide verenigingen, zonder jullie geen show!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>